Volwassenen


Bujinkan Ninpo Taijutsu wordt op een informele manier aangeleerd. De nadruk ligt op het ontwikkelen van je capaciteiten, natuurlijke vloeiende beweging en aanpassingsvermogen.
Er zijn geen competities. Meestal wordt er binnen getraind, in een zaal met matten.
Maar als het mooi weer is, gebeurd dat ook wel eens buiten in het park.

Kihon Gata (Basis training) bestaat uit;

  • Junan Taiso; opwarming en streching
  • Kamae; houdingen en posities, zowel offensief als defensief
  • Ukemi; het rollen, breekvallen, kortom: het absorberen van de aanval
  • Taisabaki; uitwijken & ontwijken; voetenwerk en lichaamsbeweging
  • Dakentaijutsu; basis slagen, stoten & trappen
  • Jutaijutsu; klemmen, worpen, grepen, verwurgingen en ontsnappingsmethoden
  • Buki waza; wapentraining

Taijutsu
Is de kunst om het lichaam op een natuurlijke manier te bewegen en zich aan te passen aan de vijand met betrekking tot de afstand, timing, hoek, balans en ritme. Een goed begrip van taijutsu draagt bij tot de effectieve uitvoering van technieken.

Buki waza
De filosofie van de ninja is dat alles als wapen gebruikt kan worden, ongeacht van wat de tegenstander in zijn handen heeft. Het wapengebruik is daardoor niet gelimiteerd tot een bepaalde set van kata’s of volgorde van technieken, maar is eindeloos en hierdoor ook vormloos.

Seminars
Onze eigen seminars worden meestal outdoors gegeven, in de natuurlijke omgeving van een park of zoals ons jaarlijks Ninja Camp in de vrije natuur. Iedereen wordt aangemoedigd om hieraan deel te nemen, het is een uitgelezen kans om je kennis van onze kunst uit te breiden met dingen die in een dojo meestal niet aan bod komen.

De meeste van onze studenten volgen ook regelmatig stages en seminars van andere bekende bujinkan leraars zoals; Arnaud Cousergue, Sveneric Bogsäter, Peter King, Pedro Fleitas González, Bruno Vicaire, Micheal Pearce, Shawn Gray, Sheila Haddad en anderen.
Onze eigen leraars reizen daarenboven regelmatig naar honbu dojo in Japan om daar les te volgen bij Dr. Masaaki Hatsumi en zijn meest gegradeerde leerlingen.